zondag 14 juni 2009

RE: Nederland is klaar voor onze blog

Annemiek: Niet bij gebrek aan inspiratie, maar voornamelijk bij gebrek aan tijd, hier geen hoogstaand journalistiek kunstwerk, maar gewoon een reactie op Mariska's stukje.


De andere 5 woorden die ons beschrijven:
Naïef: Ja, dat zijn we wel een beetje. In de zin van vertrouwen in het goede van mensen en niet meteen uitgaan van het slechte. In de zin van als een jongen vraagt of je z'n kamer wil zien, echt geloven dat hij je zijn kamer wil laten zien. In de zin van geloven dat mensen ook echt doen wat ze zeggen dat ze zullen doen. In de zin van Van Dale 'te goed van vertrouwen zijn'. Goed van vertrouwen zeker, maar TE? Weet ik niet. Misschien kan iemand anders dat ons vertellen? Of is het weer naïef om te denken dat iemand dat ons KAN vertellen?
Taal: Daar hebben we allebei wat mee. Ten eerste moet het op de juiste manier gebruikt worden (dan slaan we twee vliegen in één klap), of expres op de verkeerde manier teneinde onze humor tentoon te stellen (dan hebben we twee klappen in één keer). Ten tweede gebruiken wij het graag om onszelf in het dagelijks leven 'uit mekaar te drukken', mondeling danwel schriftelijk. Ten derde is het een mooi instrument om andere mensen mee lastig te vallen. Vooral door (combinaties van) woorden te gebruiken die voor normale mensen iets heel anders betekenen dan voor ons (een Italiaans pastagerecht met tomaat?) Voor de liefhebber: lees eens het boekje Taal is zeg maar echt mijn ding, van Paulien Cornelisse. Erg grappig. Vinden wij.
Mongooltjes: Zo zijn we eens omschreven door ons mede-bestuursgenootje van S.v. Communiqué in 2007 Anna Janneke. Niet als negatief statement tegen mensen met het syndroom van Down trouwens, maar we hebben wel wat opvallende overeenkomsten: we zijn meestal vrolijk, kunnen erg uitbundig zijn, schamen ons niet snel en willen nog wel eens kwijlen. En we zijn ook heel erg lief :)
Girly: Ook zeker. Niet vies van een flinke shopsessie, wat bij ons meestal 'inspiratie opdoen' is, of kopen en later terugbrengen, want anders vindt de portemonnee het niet leuk. Ook met onderwerpen als make-up, haar, mannen, seks (en de combinatie van die twee!), uitgaan, of meidenfilms kunnen wij onszelf een hele avond onder het genot van een wijntje (Cava, of stiekem ook nog Prosecco, ook al is dat zooooo 2008) prima vermaken.
Niet hetzelfde: Echt niet. Annemiek is blond, Mariska is bruin. Annemiek is lang, Mariska is klein(er). Annemiek draagt sneakers met gekke kleuren, Mariska vindt ze wel heel gaaf, maar zou ze uiteindelijk toch niet dragen. Mariska houdt wel van muntthee, Annemiek absoluut niet. Annemiek heeft planten op haar kamer, Mariska zou ze weggooien nog voordat ze dood zijn. Als Mariska een vriendje heeft, heeft Annemiek dat niet en andersom. Mariska's mannen moeten de haren onder hun oksels laten staan, Annemiek heeft dat liever getrimd. Mariska heeft geen tuin, Annemiek wel. Annemiek krijgt een dagopvang voor autisten in haar tuin, Mariska niet. Mariska houdt ervan om met Bekende Nederlanders op de foto te gaan, Annemiek kan dat dus geen flikker boeien. Annemiek is een lompe boer en Mariska is wat gevoeliger. Mariska is er sinds (heel) kort van overtuigd dat Rotterdam een leuke stad is, dat moet Annemiek nog maar eens zien. Mariska is een echte voetbalfan, Annemiek alleen als FC Twente thuis speelt en we moeten werken. Mariska houdt van voetballen en andere vormen van lichaamsbeweging, Annemiek gelooft dat sporten niet goed voor je is (andere vormen van lichaamsbeweging in beperkte mate). Annemiek vindt blauw een mooie kleur om als shirt te dragen, Mariska is daar niet zo'n fan van. Mariska heeft wel 100 verschillende kleuren jassen, Annemiek heeft alleen zwart en donkerblauw. Mariska weet precies wanneer een verhaal lang genoeg is en Annemiek weet niet zo goed waar die grens ligt... Hier misschien?

Dus dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten