maandag 6 juli 2009

Bulgarije en haar oninteressante geschiedenis


Over welgeteld 57 uur zitten wij, als alles goed gaat natuurlijk, in een mooi vliegtuig van Transavia uit het raampje te kijken terwijl we richting het oosten vliegen. Waar gaan we precies naartoe? Sunny Beach, Bulgarije is de bestemming. Voor de mensen die ofwel op de middelbare school geen topografie hebben gehad, danwel alles weer zijn vergeten wat daar is verteld, hiernaast een kaart:


Even wat droge facts over Bulgarije:
- Er wonen in Bulgarije maar weinig mensen. Ongeveer 6. Of eigenlijk toch wel 7.262.675 . Dus ongeveer 1 Bulgaar op 2 Nederlanders. Dus.
- Ze betalen met de Lev. Dat is dan weer omgedraaid: 1 euro op 2 Levven/Levs/Leva/geld (doorhalen wat niet van toepassing is) (en omcirkelen op je beeldscherm wat wel van toepassing is).
- Bulgarije heeft een oninteressante geschiedenis. Hou je van oninteressante geschiedenis, dan verwijzen we je door naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Bulgarije.
- Bulgarije heeft ook geen interessante economie, cultuur, natuur, politiek of inwoners.
- Wat wel interessant is aan Bulgarije, is het weer. In juli en augustus is het gemiddeld 27 graden. Celsius welteverstaan. Want als het Fahrenheit was, is dat natuurlijk helemaal niet warm. Dat komt dus omdat Bulgarije een Midden-Europees landklimaat heeft met warme zomers en koude winters en omdat juli en augustus in de zomer vallen.

We hebben dus duidelijk een leuk land uitgekozen.
Maar over de bestemming in Bulgarije kunnen we jullie NOG MEER vertellen.

- De gemiddelde leeftijd van de bewoners/bezoekers van Sunny Beach is 18 jaar. Tenzij iemand is blijven zitten op de middelbare school.
- Het gemiddeld aantal sexpartners per week per persoon in Sunny Beach is 7,2.
- Het gemiddeld maandinkomen van de gemiddelde bezoeker is 170 euro.
- Gemiddeld genomen is dit niet zo veel.
- De gemiddelde opleiding van bezoekers van Sunny Beach is niet hoger dan de middelbare school. Uitzonderingen laten we daar.
- Sunny Beach heet niet voor niets Sunny Beach, want Sunny Beach heeft namelijk een Zonnig Strand. Dat is dan toevallig, omdat Sunny Beach ook Engels is voor Zonnig Strand! Maar in Nederland heet het ook wel Zonnestrand. En als je dat weer vertaalt naar het Engels, zou het eerder Sunbeach zijn. Wat een verwarring. Hoe zou het eigenlijk in het Bulgaars heten?
- Over de taal gesproken, van het Bulgaars snappen wij geen ene flikker. Maar zo ziet het Cyrillisch alfabet eruit: А а Б б В в Г г Д д Е е Ж ж З з И и Й й К к Л л М м Н н О о П п Р р С с Т т У у Ф ф Х х Ц ц Ч ч Ш ш Щ щ Ъ ъ Ь ь¹ Ю ю Я я. 30 stuks schoon aan de haak.

Waar wij zin in hebben:




- Het strand. De reisbrochure zegt dat het er zo uit ziet.







- De 'gezelligheid' (wij denken dat dit een realistischer beeld is van het strand).








- Happy Hour (daaronder verstaan ze 2 halen, 1 betalen en dat geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week, TENZIJ woensdag in het weekend valt, OF als pasen en pinksteren op 25 december vallen, OF als Sinterklaas een keertje ECHT pech heeft met pakjesboot nummer 12).








- Cocktails. In alle soorten, maten en kleuren.







- Vliegen. Omdat uit betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vliegtuigen waar een clown aan boord is een veel kleinere kans hebben (P<0.0001) om neer te storten. Dus als wij met z'n tweeen zijn is die kans nihil.



Van 9 tot 16 juli zullen jullie onze spannende, literaire, intellectuele, grappige, vermakelijke en altijd interessante verhalen moeten missen. Maar we zullen een boel nieuwe verhalen mee terug nemen!

BJL en Toet loeter!

Dus dat.

Mariska en Annemiek

1 opmerking:

  1. Heb vooral smakelijk gelachen om de clown grap. Geldt het ook voor homo's?
    Veel plezier iig meiden, zal aan jullie denken als jij, Annemiek, en Mariska in iets mindere mate, aan t genieten zijn van al het mannelijk schoon met een leeftijd van gedeeld door 2 plus 7!

    Liefs,
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen